Бившият полски министър на вътрешните работи Мариуш Камински, който беше задържан

...
Бившият полски министър на вътрешните работи Мариуш Камински, който беше задържан
Коментари Харесай

Бившият полски вътрешен министър обяви гладна стачка в затвора, протести заради ареста му

Бившият полски министър на вътрешните работи Мариуш Камински, който беше арестуван и пратен зад решетките след наложена му присъда за злоупотреба с власт, извършена по времето, когато е заемал министерския пост, разгласи през днешния ден, че стартира гладна стачка зад решетките, съобщи Ройтерс. „ Заявявам, че считам присъдата си … за акт на политическо възмездие “, споделя Камински в изказване, прочетено от някогашния му заместник-министър Блажей Побожи на конференция, дадена пред постройката, в която се обитава канцеларията на премиера. „ Като политически пандизчия аз започнах гладната си стачка от първия ден на задържането си “, се споделя още в известието на Камински.

Пред президентския замък във Варшава 300 души се събраха на протест след задържането на някогашния полски вътрешен министър Мариуш Камински и неговия заместител Мачей Вонсик по обвинявания в корист с власт. Това оповестява радиостанция RFM.

Мариуш Камински и неговият заместител Мачей Вонсик са в следствения арест от вечерта във вторник. Те бяха арестувани в президентския замък във Варшава, където дойдоха по покана на президента на страната Анджей Дуда. Както оповестява RFM, протестиращите против ареста им във Варшава държат полски флагове и скандират „ Това е Полша! “
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР